Sot Kosova quhet Albin!

Sot Kosova quhet Albin!

Dhe nuk asht vetëm, se Kosova kurrë s’ka qenë e vetmueme!
Gjithmonë e ka pasë dikend që e ka dashtë ma shumë vendin se vetën, ma shumë hallet e saj se pasuninë!
E ky asht populli!

Sot Albini s’do të duhej të jetë i vetmuem buzë liqenit me emnin e lashtë “OH TOKË”, – Oh-rid!

Do t’duhej t’jenë me shpirt e zemër edhe Memli edhe Lumiri edhe Ranushi, që ma n’fund ta kuptojnë se dikush para tyne e lavroi mbrapsh arën. Hullinë e parë e gërrithi qyshë s’duhej e sot t’përpiqën t’lavrojnë thellë e drejt, që nesër mos të rritën kopilat as bastardët tokës dardane!

Sot Kosova quhet Albin, dhe mos e leni vetëm, se toka s’ka gjuhë, po ka gjak shqiptarësh e ata s’janë fajtor pse dikush para tij gaboj e vuni firma n’letra!
Albini s’asht fajtori, sa do që po mundoheni t’ia varni kumonën n’qafë!

https://www.facebook.com/qunlajqii/posts/2384990358331978