Ministrja Donika Gërvalla Jep Alarmin Në Botë: Kërcënimet E Vuçiqit Dhe Putinit E Bëjnë Iuftën Një Rrezik Real Për Ballkanin

Ministrja Donika Gërvalla Jep Alarmin Në Botë: Kërcënimet E Vuçiqit Dhe Putinit E Bëjnë Iuftën Një Rrezik Real Për Ballkanin

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla, përmes një shkrimi në llogarinë e saj në twitter, ka thënë se kërcënimet e Vuciqit dhe Putinit e bëjnë Iuftën një rrezik real për Ballkanin.

Gërvalla tha se Rusia dhe Serbia po e destabilizojnë Ballkanin në vazhdimësi dhe këtë cështje duhet ta trajtojë qartë BE-ja dhe vendet anëtare të NATO-së.

Tutje, Gërvalla tha se për herë të parë që nga vitet 90’ta, ekziston rreziku real që kërcënimet e Putinit dhe Vuciqit të prodhojnë Iuftë në Ballkan.

“Mbledhja e ministrave në Zagreb: Vazhdimi i destabilizimit të Ballkanit nga Rusia dhe Serbia, ka nevojë të trajtohet qartë nga Bashkimi Evropian dhe vendet anëtare të NATO-s.

Kërcënimet e Vuciqit dhe Putinit e bëjnë Iuftën një rrezik real për Ballkanin dhe Bashkimin Evropian, për herë të parë që nga vitet e 90’ta”, shkruan Gërvalla.