Kurti E Re Fuzon Hoxhajn Për Debat – Nuk Kam Çka Lypi, Ata Po Bëjnë Garë Për Të Dytin

Kurti E Re Fuzon Hoxhajn Për Debat – Nuk Kam Çka Lypi, Ata Po Bëjnë Garë Për Të Dytin

Kurti E Re Fuzon Hoxhajn Për Debat – Nuk Kam Çka Lypi, Ata Po Bëjnë Garë Për Të Dytin

Ish kryeministri i Kosovës dhe kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje ka re fuzuar ftesën e kandidatit të PDK-së për kryeministër, Enver Hoxhaj për t`u ba llafaquar në debat.

Kurti përmes një konferencë për media tha se ai nuk është në garë me kandidatët e tjerë.“Është e vërtetë që në Kosovë ka një garë të ashpër mes dy partive të vjetra.

Kjo garë është për vendin e dytë. Në atë garë, as unë e as zonja presidente, as s’kemi çka bëjmë as nuk kemi çka kërkojmë”, tha Kurti.

Sipas tij, debatet janë metoda të vjetra, sepse ai nuk është në garë për vendin e parë, por të tjerët janë në garë për vendin e dytë.“Me metodat e vjetra nuk mund të bëhen zbulime të reja për këtë vit.

Nuk është situatë e një shumësie partishë të barabarta të cilët mund të synojnë vendin e parë.

Kjo tashmë është e qartë edhe sa i përket shumicës dërmuese. Ne nuk garojmë për vendin e parë. Ne me 14 shk urt duam të vu losim, vërtetojmë e dokumentojmë që jemi shumicë dërmuese në Kuvend”, tha Kurti.