Analistët Në Serbi: Nëse Albright Kyçet Në Di Alog, Ne Do Të Marrim ….

Analistët Në Serbi: Nëse Albright Kyçet Në Di Alog, Ne Do Të Marrim ….

Analistët Në Serbi: Nëse Albright Kyçet Në Di Alog, Ne Do Të Marrim Fund

Nëse Serbia e pranon Albrightin për ndërmjetësuese në negociata mes Kosovës dhe Serbisë, do ta nënshkruajë ka pitullimin”. Kështu e komentojnë analistët serbë pa ralajmërimin se Madeleine Albright do të përfshihet në bisedime

Ish – kryediplomatja amerikane Madeline Albright, mund të jetë ndërmjetësuese në bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë. Kështu de klaroi ditë më parë, analisti dhe profesori Daniel Server.

“Çkado që mendojnë serbët, nuk ka rëndësi. Albright do të jetë ndërmjetësuese në bisedime”, ka thënë Server.

“Nuk ka rëndësi çka mendojnë serbët. Ajo do të përfshihet. Është ish-sekretare e shtetit dhe aktualisht një figurë e rëndësishme politike, për botën demokratike dhe politikën e jashtme. Ajo ka jetuar në Serbi dhe flet serbisht”, ka thënë Server.